Financiering

Onvoorziene uitgaven of grote aankopen kan niet iedereen zomaar van het maandinkomen betalen. Een lening afsluiten kan dan uitkomst bieden. Dit gebeurt via een aparte rekening zoals een Doorlopend Krediet of Persoonlijke Lening. Elke kredietvorm heeft andere mogelijkheden.

Wat is een Persoonlijke Lening?

De Persoonlijke Lening is geschikt voor een eenmalige uitgave, zoals een verbouwing van uw keuken. U maakt vooraf heldere afspraken met uw financieel adviseur over de hoogte van het kredietbedrag, de rente en de looptijd van de lening. De rente staat vast. Bij een daling of een stijging van de rente blijft u hetzelfde bedrag betalen. U betaalt het geleende bedrag terug in vaste maandbedragen. Afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen. Aan het einde van de looptijd heeft u uw lening volledig terugbetaald.

Wat is een Doorlopend Krediet?

Het Doorlopend Krediet heeft een variabele rente. Tijdens de looptijd kan de rente dalen en stijgen. Als de rente stijgt dan wordt uw theoretische looptijd langer. De hoogte van uw opnamen en het aantal opnamen hebben ook invloed op uw looptijd. U kunt bedragen opnemen tot het afgesproken kredietbedrag. Deze bedragen lost u in maandelijkse termijnen ook weer af.