Hypotheken

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke gebeurtenis. U gaat een langdurige financiële verplichting aan, die beslag zal leggen op een behoorlijk deel van uw maandelijkse inkomsten. Er komt dan ook veel bij kijken. Laat u daarom tijdens het hele traject begeleiden en adviseren door een adviseur van Faber For Finance.

De aanvraag van een hypotheekofferte

De aanvraag van een hypotheekofferte is de eerste stap op weg naar een hypotheek. Waar moet u op letten en welke documenten heeft u nodig? Wij hebben het voor u samengevat in onderstaande video.

 

Vrijblijvend hypotheek gesprek aanvragen

  De acceptatie door de hypotheekverstrekker

  Er vindt altijd een financiële beoordeling van de hypotheekstukken plaats. Er wordt gekeken of de informatie compleet en in orde is en of u voldoet aan alle eisen. Gaat u bij de hypotheek ook een levensverzekering afsluiten, dan vindt er ook een medische beoordeling plaats.

  Wat is een hypotheek?

  Er zijn maar weinig mensen die hun huis contant kunnen betalen. Nu hoeft dat ook helemaal niet en bovendien is het fiscaal voordelig om voor het eigen huis een lening aan te gaan. Deze lening, waarbij (in de meeste gevallen) het huis onderpand is, noemt men een hypotheek. Sluit u een hypotheek af, dan moet u uiteraard het geleende bedrag ooit aflossen. Daar bovenop komt ook nog rente: de hypotheekrente.

  Onoverzichtelijk aanbod

  Met een hypotheek gaat u een langdurige financiële verplichting aan van tenminste vele tienduizenden euro’s. Een verkeerde beslissing kan u veel geld kosten. Daarom is een goede voorbereiding onontbeerlijk, zeker nu het hypotheekaanbod tamelijk onoverzichtelijk is geworden. Er zijn vele hypotheekvarianten op de markt gekomen, die soms flink van elkaar kunnen verschillen. Het is zaak de hypotheekvorm te kiezen die het meest is toegesneden op uw situatie.

  Inzicht in de werkelijke prijs

  Een belangrijk struikelblok is vaak dat geldgevers en verzekeraars hun werkelijke tarieven enigszins versluieren. Daarom heeft Faber For Finance in eigen beheer een programma ontwikkeld, waarmee u een helder inzicht krijgt in de werkelijke prijs van de lening. Daarmee is het mogelijk echt een objectieve vergelijking te maken.

  Eigen geld

  Ook als u over eigen geld beschikt, is het om fiscale redenen vaak verstandig om een (zo hoog mogelijke) hypotheek af te sluiten. Faber For Finance kan u hierin adviseren, zodat u optimaal gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden.

  Keuze

  De diverse hypotheekinstellingen bij wie u een hypotheek kunt afsluiten (de geldverstrekkers), bieden veel verschillende hypotheekconstructies. Daaruit zult u een keuze moeten maken. Welke, is sterk afhankelijk van wat u persoonlijk wilt en wat uw financiële middelen en mogelijkheden zijn. Faber For Finance kan u hierbij helpen. Wij zetten samen met u een aantal zaken en wensen op een rij:

  • Wat wilt u aan vaste woonlasten per maand uitgeven?
  • Hoeveel financiële ruimte wilt u overhouden?
  • Bent u bereid enig risico te nemen?
  • Welke veranderingen in uw persoonlijke (financiële) situatie kunt u nu al voorzien?

  Neem direct contact op met een van onze Hypotheekadviseurs

  Jeffrey Faber

  Tel: 030 – 600 8500

  E-mail: jeffrey@faberforfinance.nl

  René Hansen

  Tel: 030 – 600 8500

  E-mail: rene@faberforfinance.nl